Kunst inne, kunst ute

Med de store vinduene til leilighet B403, nesten øverst i Otterbechkvartalet, blir utsikten som et maleri i stadig endring.

Kjøkken og bad

Ditt kjøkken – du bestemmer

Vi har valgt HTH for deg, men du får rikelig med anledning til å påvirke endelig resultat. Du kan for eksempel velge mellom fire ulike farger på frontene og opptil 30 ulike farger på benkeplate – uten tillegg i pris.

Eleganse & velvære

Ditt baderom i din leilighet skal selvsagt bli funksjonelt, men vi vet at material- og fargevalg påvirker ditt velvære. Derfor kan du velge mellom tre ulike farger på både vegg- og gulvfliser – hva liker du best?

Din stil, ditt valg!

Årets trendfarger eller noe mer tidløst?

Veggene leveres sparklet og malt, og standardfargen er hvit. Men husk: Du kan velge tre forskjellige farger i din leilighet.

3 valgfrie farger i oppholdsrom!

Tidløst & klassisk med eik på gulv
Leilighetene i Otterbechkvartalet får flott 1-stavs eikeparkett på alle gulv utenom bad, som får fliser. Parketten er hvitpigmentert, et tidløst og klassisk uttrykk som fungerer utmerket uavhengig av andre interiør valg.

Listefritt
Med listefri utførelse rundt vinduer og mellom vegg og tak, får du rene, elegante linjer i din leilighet.

For en takhøyde!
Hele 2,8 meter! Otterbechkvartalet utmerker seg på mange måter, også når det kommer til takhøyde.

Urban farming i kveldssola.

Høres ikke det bra ut?

Hvorfor ikke gjøre balkongen til en dyrkingsoase du kan nyte og spise av? Det finnes mange smarte løsninger for enklere dyrking på balkongen, og det er faktisk ikke vanskelig! Med passe store balkongkasser kan du dyrke godsaker som bær, frukt, grønnsaker og krydder. Om du vil så eller starte med utvokste planter, det avhenger kun av dine ønsker og ambisjoner. Lykke til!

Brandsberg-Dahls Arkitekter

Arkitektens ord

Otterbechkvartalet er et infill-prosjekt i et etablert hagebyområde på Byhaugen, omkranset av karakteristisk rekkehusbebyggelse og eneboliger. Den eksisterende matbutikken rives, og det bygges ny moderne matbutikk med leiligheter på toppen.

Kvartalet består av tre bygg formet rundt en solfylt felles hage mot sør. Fordi terrenget stiger opp mot sør, er man på nivå med omkringliggende gate (Jens Otterbechs vei) på oppsiden av prosjektet. På den måten glir prosjektet inn i omgivelsene på en god måte. Vi har latt oss inspirere av både farger og materialbruk i nabolaget, og ønsker å bringe litt farge inn i den moderne arkitekturen. Vi har derfor valgt å gi byggene hver sin farge; grønn, blå og rød, som gjør at prosjektet skiller seg fra andre leilighetsprosjekter, og samtidig speiler nabolaget. Trekledningen utføres med en liten vri, som gir spill og relieffvirkning i fasaden.

Det som er så unikt med denne plasseringen, er at leilighetene får overraskende god utsikt, noen allerede fra 2. etasje. De ser over Randabergveien og bebyggelsen i nord og ut mot fjorden og fjellene i Ryfylke. Leilighetene med den aller beste utsikten er utformet med store hjørnevinduer, som virkelig tar inn omgivelsene.

Vi har prøvd å lage en god variasjon av leiligheter, både med tanke på antall soverom, kjøkken/stue-løsning, balkonger etc., slik at de kan passe for mennesker i alle aldre og livssituasjon.

Busstoppet er så og si rett utenfor, og sykkelveien er like tilgjengelig. Her kan man bo sentrumsnært, miljøvennlig og samtidig tilbaketrukket. Man kan velge å være for seg selv eller sosial. Prosjektet er planlagt med sykkelverksted, ekstra god plass til sykkelparkering, og egne dedikerte plasser til de litt større transportsyklene/sykler med sykkelvogn.

Landskapsarkitekten, Imke Wojanowski i At Site, har vært opptatt av å bruke stedegne planter og stauder, og gjenbruker blant annet fine kampestener fra tomten som nye elementer i den frodige hagen. Til forskjell fra mange andre leilighetsprosjekter, ligger kun en del av hagen i dette prosjektet over p-kjeller. Det vil si at det er rikelig med jord som gir gode vekstvilkår for busker og trær. Boligbyggene danner en beskyttende vegg rundt hagen som beskytter mot støy fra Randabergveien, mellom boligbyggene får man gløtt mot fjorden og sentrum.